1 juli 2017
16:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Sundbybergs IK - Karlslunds IF HFK

KIF tar idag sin sjätte raka vinst i Division 2 då man i vårepilogen (även om vi är mitt i sommaren) vinner bortamatchen mot Sundbybergs IK med 3-0 efter mål av Christer Lipovac och dubbla mål av Zakariah Epplette.

KIF har förutom de tre målen även tre ytterligare mål i kassen som alla blir bortdömda för offside. De drygt 20-talet KIF-supportrar i bortaklacken på Sundbybergs IP tyckte dock att åtminstone två av dessa domslut var ytterst tveksamma.

KIF är under hela matchen det bättre laget men trots bollinnehavet står det 0-0 i halvtid. Två bortdömda mål och ytterligare en handfull bra lägen men bollen ville inte in, med domarens godkännande.

Den andra halvleken hinner dock inte bli gammal förrän KIF spräcker nollan genom ett fint förarbete av Jake Larsson och efter ett inspel från vänster som målvakten släpper retur på kan Christer Lipovac lägga in bollen i öppet mål, 1-0 till KIF!

Klockan tickar upp till 53:e minuten då KIF för tredje gången blir snuvade på ett mål genom ett offside-domslut.

Strax därefter skipas rättvisa då Zakariah Epplette skjuter in bollen i mål i efterspelet av en hörna, 2-0 till KIF!

I den 78:e minuten får KIF en ytterligare hörna och vem dyker inte upp om inte Epplette som nickar in hörnan slagen av Lipovac, 3-0 till KIF och Epplettes tredje seriemål i år. Inte dåligt från mittbacken. Han är även senare på väg att göra ett äkta hattrick då en ytterligare KIF-hörna nickas strax utanför av kanadensaren Epplette.

Matchen slutar 3-0 till KIF där laget höjer sig rejält i andra halvlek och spelar ut Sundbyberg. En kvartett spelare som är värda att nämnas lite extra är Simon Amin som gör ett riktigt starkt jobb på innermittfältet idag, Jake Larsson som med sitt irrationella driv skapar oro varje gång, Gabriel Kopkin som är överman mot sin motståndare i varje duell och gör det även bra i speluppbyggnaden, och Zakariah Epplette som förutom två mål även gör en stabil insats defensivt tillsammans med sin backlinje.

Som sagt, andra halvlek är klart godkänd av killarna och det är hela laget som höjer sig. Coachduon Wowoah/Ederström kanske sa ett och annat i paus..?

Nu får killarna en välförtjänt vila efter en väl godkänd vårsäsong. Laget ligger tvåa, endast en poäng efter serieledande grannklubben BK Forward.

Just det, kommer ni ihåg vilken match det är som startar höstsäsongen? Jo, Karlslunds IF HFK mot BK Forward på Karlslund Arena! Det om något är att se fram emot under närmsta sommarveckor! Matchen spelas fredag 28 juli kl 19.00. Vi ses då på Karlslund Arena!

Karlslunds IF HFK vill nu hälsa alla en glad sommar så ses vi den 28 juli!